Bitki çaylarının hastalıklardan koruyucu özelliği olduğunu söyleyen Farmakognozi ve Fitoterapi Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Yeşil çay ve adaçayını her gün tüketmek ve yoğun şekilde hazırlanan çay ile gargara yapmak gerekir. Ama bu çayları şekersiz tüketmeliyiz" diyor.
BİTKİ ÇAYLARI NEDEN ŞEKERSİZ İÇİLMELİ?
Prof. Dr. Erdem Yeşilada'nın açıklamalarına göre çayı şekersiz içmemiz gerekiyor. Çünkü bitki çaylarını şekerle içtiğimiz zaman mikroplar bu şekerlerin üzerine yapışıp ağzımızda üremeye başlıyor. Prof. Dr. Yeşilada'nın bir diğer uyarısı ise kan sulandırıcı ilaç kullanımına ek olarak bitki çayı tüketmekle ilgili.
KAN SULANDIRICI ETKİSİ VAR
Prof. Dr. Yeşilada, bitkilerin birçoğunda kan sulandırıcı etki olduğunu ifade ediyor. Bu nedenle "bir kişi doktor kontroünde kan sulandırıcı ilaç alıyorsa, besin desteği kullanıyorsa ve bol bol sarımsak tüketiyorsa, ek olarak bitki çayı içtiğinde bu durum birikim etkisi yaratabilir ve beyin kanamasına yol açabilir" diyor.
ÖLÇÜYE DİKKAT
Prof. Dr. Erdem Yeşilada aynı zamanda doğala da ölçülü yaklaşmak gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor. Buna göre, doğa artık tamamen doğal değil. Beden sağlığını korumak aynı zamanda bir risk denetimi. Bu nedenle kullandığınız bitki çaylarının kalitesinin de çok önemli olduğunu belirtiyor ve uyarıyor:
Bitki çaylarının kalitesi çok önemli, mikrop, tarım ilacı, çevresel zehirler taşıyıp taşımadığından emin olabileceğiniz ürünleri kullanın.
BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Bitki çaylarının da yan etkisi var! Özellikle bu çaylara dikkat...
Bitki çaylarının da yan etkileri olabiliyor; özellikle ilaçlarla kullanıldığında... Tansiyon hastalarının ve gebelerin çayı dikkatli tüketmesi gerekiyor.
Portakallı Kış Çayı Tarifi
Soğuk havalarda içinizi ısıtacak bir tarif olan portakallı kış çayı, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek kış boyunca sağlıklı kalmanızı salayacak.
Şifalı bitki çayları
A'dan Z'ye çayını içerek şifa bulabileceğimiz tüm bitkiler, bu bitki çaylarının faydaları pudra.com'da...