"Hangi su iyi, temiz ve sağlıklı? Hangi suyu içmeli, hangilerinden uzak durmalı? Çocuklarımıza hangi suyu içirmeli? Suları kirleten unsurlar neler ve nasıl korunuruz?" gibi onlarca soru aklımıza takılıyor her gün. Çünkü günümüzde sular gözle görülemeyen tehlikeli maddelerle kirletiliyor. Evsel ve endüstriyel atıkların yanı sıra özellikle 'pestisit' adlı ölümcül kimyasalların tarımda yoğun ve yaygın olarak kullanılması, meyve-sebzeleri zehirlemekle kalmayıp, toprak ve su kaynaklarını da kirletiyor. Hem şehir şebeke suları, hem de ambalajlı ticari sular tehlikeli maddelerle dezenfeksiyon işlemlerinden geçebiliyor. Ambalajlarındaki BPA ve fitalat nedeniyle de başta insan olmak üzere tüm canlıların sağlığı etkileniyor.
Su sadece okulda öğrendiğimiz H2O formülünden ibaret değil. Su, organik ve inorganik maddelerde içeren bir hayat kaynağı. Bu nedenle suların biyolojik, kimyasal ve radyolojik kirlilik taşımaması, mineraller açısından zengin olması gerekiyor. "Hangi Suyu İçmeli?" kitabı, musluk suyundan ambalajlı sulara, zemzemden maden sularına kadar tüm su çeşitlerini farklı boyutlarıyla ele alıyor ve en sağlıklı suyu tarif ediyor. Zemzemi dünyanın en ideal suyu kılan nedenleri ve iyileştirici gücünü anlatıyor. İbn-i Sina’dan Muhammed Şirvani’ye İslam’ın, Osmanlı’nın ve gerçek hekimlerin suya dair görüşlerini aktarıyor. En sık sorulan, "Musluk suyu mu, ambalajlı su mu içmeli?" sorusunun cevabını veriyor. Arıtma cihazlarının avantajlarını, risklerini ve ambalajlı sularda nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor.
Daha önceki kitaplarında GDO’lu ürünlerden katkı maddelerine, Sünnet-i Seniyye’ye uygun beslenmeden, tayyib olan gıdalara kadar pek çok konuda bilgi veren Kemal Özer, "Hangi Suyu İçmeli?" kitabıyla da insan sağlığı açısından hayati bir mesele olan suya dair bilinmezleri aydınlatıyor.