20’li yaşlarda sağlıklı beslenme kuralları
Artık ergenlik çağında değilsiniz, o yüzden yeme içme alışkanlıklarınıza daha çok dikkat etme zamanı geldi. Günde en az 85 gr tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin. Yulaf, arpa, buğday ve esmer pirinç, hepsi lif açısından zengindir ve tip 2 diyabet riskinizi azaltır. Bolca meyve ve sebze yiyin ve sağlıklı beslenin.
30’lu yaşlarda sağlıklı beslenme kuralları
30’lu yaşlarda şekerli yiyecekleri ve kalorisi yüksek, besin değeri düşük içecekleri sınırlandırın. Çok fazla şeker tüketimi kan şekeri düzeylerinizi hızla yükseltip alçaltabilir.
40’lı yaşlarda sağlıklı beslenme kuralları
Süt içiyor musunuz? Günde üç bardak yağsız veya az yağlı süt ürünü tüketin. Süt, yoğurt veya krem peynir olabilir. Ya da kemiklerinizin güçlü kalmasına yardımcı olacak, sizi aktif tutacak kalsiyum ve güçlendirilmiş D vitamini içeren başka süt ürünleri tüketin.
50’li yaşlarda sağlıklı beslenme kuralları
Canınız bir şey atıştırmak mı istedi? Cips veya kurabiye yerine kuruyemiş yiyin. Günde 7 gr kuruyemiş–yaklaşık 4 badem- yemek yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol riskinizi düşürecektir. Meyve ve sebze de atıştırabilirsiniz.
60 ve üstü yaşlarda sağlıklı beslenme kuralları
Yaşlandıkça iyi beslenme daha fazla önem kazanır. İşlenmiş gıdaları, yüksek yağ ve/veya şeker içerenleri sınırlandırın. Yağsız et ve proteinler de dahil, çok çeşitli gıdalar yemeyi hedefleyin. Yetişkin kadınlar günde yaklaşık 48 gr protein almalıdır.