Kefir neden faydalı?
Sütün kefir taneleriyle mayalandırılması sonucu elde edilen ve tamamen doğal bir içerikle hazırlanan kefirde doğal yoğurt bakterilerinin yanı sıra probiyotik bakteriler bulunuyor. Probiyotik bakteriler, hastalık yapıcı “ bakteri ve virüslere” karşı koruma sağlayarak hem vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların gelişmesini engelleyerek sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.
Kefir nasıl tüketilmeli?
Doğal bir süt içeceği olan kefir; içine meyve ya da meyve suyu katılarak tüketilebileceği gibi yoğurt, peynir, puding ve tatlılarda da kullanılabiliyor. Sağlık açısından 4°C'nin altında saklanması gereken kefiri her yaş grubundan insanlar günün herhangi bir saatinde; yemeklerle birlikte, yemek sonrasında ya da atıştırmalık olarak tüketebiliyor. Ancak kefirin sıcak yemeğe katılarak yenmesi önerilmiyor; çünkü yüksek sıcaklık, probiyotik bakterilerin ölümüne, dolayısıyla bu mayaların sağlayacağı faydaların ortadan kalkmasına sebep olabiliyor.
Dengeli beslenme kuralını unutmamak kaydıyla, kefirin istenildiği kadar tüketilebileceğini söyleyen uzmanlar; vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren ve zindelik kazandıran bu doğal içeceğin bir ilaç olarak algılanmaması gerektiğine, sağlıklı yaşam ve tedavi sırasında destek gıda olarak düşünülmesinin daha doğru olacağına vurgu yapıyorlar.
Türkiye’nin ilk kefir üreticilerinden Eker Süt Ürünleri’nin Genel Müdürü Ahmet Eker, “Modern üretim tesislerimizde 2005 yılından bu yana kefir üretiyoruz. Geleneksel lezzetlere ve sağlığa önem veren bir firma olarak; her yaş grubuna, özellikle bağışıklık sistemimizin zayıfladığı kış aylarında kefir içmeyi öneriyoruz. Tüm ürünlerimizde olduğu gibi kefiri de Eker kalitesi ve güvencesiyle sunuyoruz” diyor.