Daha önce Prof. Dr. Kenan Demirkol açıklıyor: Omega 3 hakkındaki tüm gerçekler adlı haberimizde Omega 3’ün hangi deniz canlısından alındığının önemli bir konu olduğunu vurgulamıştık. Balık yağı hapı, doğal ortamında değil de çiftlikte yetişen balıklarla yapılmışsa içerdiği Omega 3 asitleri düşünüldüğü kadar faydalı olmayabiliyor. Krill yağı, okyanus canlılarından elde edildiği için gerçek bir Omega 3 kaynağı. Buna ek olarak kuvvetli EPA ve DHA asitleri ve hücre koruyucusu fosfolipidlere sahip olması krill yağının faydasını arttırıyor.
Krill yağı aynı zamanda içerdiği ve ona kırmızı rengini veren astaksantin isimli antioksidan madde sayesinde de çok güçlü bir anti-aging ve detoks kaynağı. Krill yağı hap formunda eczanelerde satılabiliyor. Tabii fiyatı da balık yağına göre üç kat fazla... Krill yağı hapı midenizde suya karışarak kolayca eriyebiliyor, balık yağı gibi suda üste çıkmadığından yuttuktan sonra ağzınızda kötü bir tat da bırakmıyor.
Krill yağının faydaları neler?
Bilim insanları krill yağının faydalarını keşfetmeye devam ediyor. Krill yağının bilinen faydaları şunlar:
- Krill yağı, kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor ve kalbi koruyor. Amerika’da yapılan bir araştırma sonucuna göre düzenli krill yağı hapı kullanan kişilerin kanlarındaki CRP (kanda bulunan enfeksiyona bağlı bir çeşit protein) seviyesinde ciddi boyutta azalma görüldüğü tespit edilmiş.
- Krill yağı, beyin gücünü arttırmaya yardımcı olurken, öğrenmeyi ve hafızayı da güçlendiriyor.
- Krill yağı, sağlıklı kolesterol seviyesini ve sağlıklı kan şekeri değerlerini korumaya yardımcı oluyor.
- Krill yağı, adet dönemi öncesi semptomlarını azaltıyor.
- Krill yağı, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve daha zinde olmanızı sağlıyor.
- Krill yağı, karaciğer için de çok faydalı, karaciğerin fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı oluyor.
Krill yağını kimler kullanabilir?
Krill yağını doktorun belirttiği özel bir durum veya ilaç etkileşimlerinden oluşan bir engel yoksa her yaş grubundan insan kullanabiliyor. Krill yağı, çocuklar için de önemli bir gıda takviyesi olarak kullanılabiliyor. Özellikle gelişme çağındaki çocuklarda beyin, göz ve sinir sistemi sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip.
Krill yağının yan etkileri var mı?
Krill yağının en bilinen yan etkisi kanı sulandırıyor olması. Omega 3 ve krill yağı, kanın pıhtılaşmasını engelliyor. Krill yağı hapı kullanacaksanız dozunu doktor kontrolünde ayarlamanız gerekiyor. Krill yağının diğer yan etkileri mide yanması, mide bulantısı ve bazen de ishal olarak görülüyor. Hamilelikte ve emzirme döneminde kullanım ile ilgili henüz bir araştırma olmadığından mutlaka doktorunuza bilgi vermeniz gerekiyor.