Yılbaşı eğlencesinin olduğu günde, 31 Aralık Pazartesi gününe kaliteli ve yeterli bir kahvaltıyla başlamayı öneren Diyetisyen Çağnur Özdemir Ertuğrul, yılbaşı gecesi ve 1 Ocak 2019 için beslenmeye dair önemli ipuçları paylaştı; metabolizmamızın yeni yıla yorgun girmemesi için Pudra.com okuyucuları için basit ama etkili önerilerde bulundu.
Diyetisyen Çağnur Özdemir Ertuğrul'dan yılbaşı günü ve sonrasına dair beslenme önerileri
- Dışarıda veya bir davette olacaksanız, gitmeden önce sağlıklı atıştırmalıklar tüketmeniz sofraya aç oturmamanızı sağlar ve daha kontrollü yemenize yardımcı olur.
- Açık büfe varsa tabağınızın büyük bir kısmını sebze, yeşillik ile geri kalan kısmını da ızgara etler, peynir çeşitleri ile doldurabilirsiniz.
- Ana yemek olarak bol soslu, salçalı, yağlı yemeklerden ziyade ızgara et, tavuk, balık ya da hindi ve yanına bol salata, sebze tercih edebilirsiniz.
- Alkol tüketecekseniz hem yılbaşı günü hem de ertesi gün en az 2.5 litre su içmeyi ihmal etmeyin.
- Alkol ile birlikte şekerli içecekler, tatlılar veya fazla miktarda meyve tüketmemeye özen gösterin.
- Mezelere de mutlaka dikkat edin, çünkü mezeler ana yemekten daha da kalorili olabilir. Bittikçe yenilenen, hepsi de çok lezzetli bu bir sürü küçücük tabak arasından yoğurtlu mezeler, haşlanmış sebze çeşitleri, ızgara deniz ürünlerinin olduğu, içinde daha az yağ veya şeker barındıran çeşitleri tercih edin.
Yılbaşında ipin ucunu kaçıranlar ertesi gün ne yapmalı?
Diyelim ki önerilere kulak asmadınız, “Yılda bir kez” diyerek ne istiyorsanız yiyip içtiniz. Bu dünyanın sonu değil. Ancak ertesi gün biraz dikkat etmekte fayda var. Diyetisyen Çağnur Özdemir Ertuğrul, ertesi gün, 1 Ocak Salı günü içinde şu ipuçlarını paylaştı.
- Önceki gece ipin ucunu kaçırdım diye sonraki gün aç kalma hatasına düşmeyin, metabolizmanızı alt üst etmeyin.
- Temiz havada yürüyüş yılbaşı gecesinin yorgunluğunu atmak ve günü daha zinde geçirmek için son derece faydalı olacaktır.
- Güne hafif bir kahvaltıyla başlayın. Özellikle bol sebzeli, az meyveli ödem atıcı smoothieler hem detoks etkisi hem de güne taze bir başlangıç yapmak için harika bir seçim olabilir.
- Erken saatte uyanamazsanız protein ve bol yeşillikle ilk öğününüzü yapın.
- Güne iyi bir saatte başlayıp sabah kahvaltınızı yapabildiyseniz öğlen bol salata, yanına protein olarak balık, lor peyniri, yumurta, hindi gibi daha az doymuş yağlı proteinler tercih edebilirsiniz.
- Ara öğünde zararlı atıştırmalıklar yerine çiğ kuruyemiş tüketin.
- Akşam unsuz-kremasız sebze çorbaları ve yanında yoğurt/kefir tüketmek de güzel bir seçenek olabilir.
İlgili haberlerimiz:
Yılbaşında nasıl beslenmeliyiz?
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez tatlarından keyif alabilmek ve yeni yılın ilk günü mide sorunlarıyla boğuşmamak için yılbaşı gününe nasıl başlamalı ve gün boyunca nasıl beslenmeliyiz? Yeni yılın ilk gününe sağlıkla uyanmak için öneriler Pudra.com’da...
Akşamdan kalmalığa iyi gelen yeni yıl detoksu
Yeni yılın ilk günü akşamdan kalmalığınızı ve yorgunluğunuzu atmak için detoksa başlayabilirsiniz. Yılbaşı sabahı uygulayabileceğiniz detoks Pudra.com'da.
Yılbaşı sonrası akşamdan kalmalığı önlemek için yapmanız gerekenler
Yeni yıla girerken alkol almanın keyfi bambaşka ama bir de şu akşamdan kalmalığı olmasa… Alkol sonrası olumsuz etkileriyle nasıl mücadele edeceğinizi biliyor musunuz? İşte, akşamdan kalmalığa iyi gelen yöntemler..