Pudra.com 11.04.2012

Alerjik nezleye teknoloji çare buldu

Özellikle bu mevsim çok rastlanmasına karşın kimilerinde yıl boyunca süren ve ilaç tedavisi gerektiren alerjik nezlenin neden olduğu hapşırık, kaşıntı, şiddetli burun akıntısı gibi şikayetler artık ışık tedavisiyle ortadan kaldırılıyor.

Hem mevsimsel hem de tüm yıl süren alerjik nezleyle boğuşanlar, çareyi en yeni teknolojik tedavi “rhinolight” yani ışık tedavisinde buluyor.

Alerjik nezleye teknoloji çare buldu

Özellikle bu mevsim çok rastlanmasına karşın kimi hastalarda yıl boyunca süren ve ilaç tedavisi gerektiren alerjik nezlenin neden olduğu hapşırık, kaşıntı, şiddetli burun akıntısı gibi şikayetler artık birkaç dakikalık seanslarla uygulanan ışık tedavisi ile ağrısız bir şekilde ortadan kaldırılıyor.

KBB, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Teoman Dal, “Alerjik nezle özellikle çalışan ve aktif sosyal hayatı olan insanları perişan eden bir hastalık. Hayat kalitesini ciddi şekilde bozan ve hastaların sürekli ilaç ve sprey tedavisi kullanmalarını gerektiren bu problemden Rhinolight ile bir yıl boyunca hiç ilaç kullanmadan kurtulmak mümkün. Bahar alerjisinde iki hafta içinde 6 seans, tüm yıl devam eden alerjide ise bir ay içinde toplam 8 seans yapılan birkaç dakikalık Rhinolight uygulaması ile kaşıntı, akıntı, hapşuruk gibi her türlü alerji kökeni şikayet bir yıl süre ile başarı ile azaltılmakta ya da yok ediliyor” diyor.

Her seansta iki ila üç dakika arasında değişen sürelerde uygulanan Rinolight tedavisinde, özel dalga boylarındaki ışınların karışımından oluşan bir ışık kullanılıyor ve burun delikleri yolu ile yapılan uygulama sırasında herhangi bir sıcaklık ya da ağrı hissi oluşmuyor.

Rhinolight uygulaması dokularda herhangi bir kalıcı hasar oluşturmadığından alerji hastalarında hiçbir sorun oluşmadan uzun dönemler kullanılabiliyor.

Rhinolight’ın etkileri

  • Mukozada alerjik reaksiyona bağlı histamin maddesi salınmasının engellenmesi,
  • Histamin üreten mast hücrelerinin salgı yapmasının önlenmesi,
  • Burun mukozasında T lenfosit ve eozinofil adı verilen hücrelerin miktarında azalma,
  • Hastanın burun salgılarında ECP ve interlökin-5 gibi alerjik reaksiyonlarda artan maddelerin miktarının azalması.


Mevsimsel alerjisi olan hastalarda toplam 6, tüm yıl alerjisi olan hastalarda ise 8 seans olarak uygulanan ışık tedavisinde hastaların 3-4 seanstan sonra tedavinin olumlu etkisini belirgin olarak hissettiklerini söyleyen Dr. Dal, ışık tedavisinin beklenen etki süresinin bir yıl olduğunu, bu sürenin sonunda tedavinin tekrar uygulanabildiğini belirtiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER