@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.01.2011

Ekinezya bitkisi ve ekinezyanın yararları

Bağışıklık sistemini güçlendiren, gribe ve soğuklagınlığına iyi gelen ekinezya bitkisinin yararları ve ekinazyanın nasıl kullanılacağı bu yazımızda...

Ekinezya bitkisi ve ekinezya çayının yararları

Ekinezya bitkisi ve ekinezyanın yararları

Pudra.com, içeriğindeki maddelerden dolayı şifalı bitkiler arasında haklı bir yer edinen ekinezya bitkisinin faydalarını araştırdı. Ekinezya özellikle bağışıklık sistemine çok iyi geliyor. (Daha önceki yazılarımızda bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapılması gerekenleri incelemiştik, bu yazılara ulaşmak için tıklayın...)

Kuru toprak ve ovalar ile seyrek ormanlık arazilerde doğal olarak yetişen çok yıllık bir bitki, ekinezya. Koni çiçeği olarak da biliniyor. 1950’den beri yapılan araştırmalara göre, bitkide bakteri, mikrop ve virüslere karşı oldukça etkili olan maddeler bulunuyor. Ayrıca bakır ve demir mineralleri ile tanenler, protein, yağ asitleri ve A, C, E vitaminleri de içeriyor ekinezya. İşte bu nedenle şifalı bitkiler arasında haklı bir yer ediniyor. Bu faydalı bitkinin yararlarını ve kullanımı pudra.com'da...

Ekinezyanın yararları



  • Ekinezyanın en bilinen özelliği, bağışıklık sistemini güçlendirmesi.
  • Bitkinin doku yenilenmesini hızlandırdığı ve iltihaplanmaları azalttığı da biliniyor.
  • İçeriğindeki maddeler sayesinde ekinezya; bakteri, virüs ve diğer yabancı mikro-organizmaların yok edilmesine yardımcı oluyor. Çünkü ekinezya, akyuvarların (beyaz kan hücreleri – lökosit) sayısını artırmada etkili ve bu durumla bağlantılı olarak lökositlerin enfeksiyon bölgesine hareketlerini hızlandırıyor. Dolayısıyla bakterilerin, virüs ve diğer yabancı mikro-organizmaların yok edilmesine yardımcı oluyor.
  • Ekinezya, kronik yorgunluk sendromunda fayda sağlıyor.
  • Ekinezya, en yaygın iki viral hastalık olan soğuk algınlığı ve gripin önlenmesinde büyük bir yardımcı. Soğuk algınlığının ilk belirtileri görüldüğünde veya öncesinde alınması, etkisini daha da güçlendirebiliyor.
  • Bitkinin üst solunum yolları enfeksiyonları ve sinüzit için de tedavi edici olduğuna inanılıyor. Burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi semptomların şiddetini ve bunlara neden olan rahatsızlığın süresini de kısaltabiliyor.
  • Ekinezyanın anti-bakteriyel özellikleri; yaraların iyileşme süresini hızlandırmak ve yanık, böcek ısırıkları, irinli yara, sedef, akne (sivilce) ve egzema gibi cilt rahatsızlıklarında fayda sağlamak olarak sıralanabilir.
  • Almanya Sağlık Bakanlığı, ekinezya preparatlarını yutak, gırtlak ve burunda görülen soğuk algınlığı belirtilerine karşı bağışıklık sisteminin desteklenmesi için öneriyor.

Kanser hastalığında ekinezya
Kanser tedavilerinde hastanın bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve yaşam standardının yükseltilmesi için ekinezya çiçeği preparatlarının kullanılabileceği düşünülüyor. Bu preparatları kemoterapi ile eşzamanlı kullanmış olan kanser hastalarının tedavi sürelerinin kısalabileceğine ve hastanın tedavi süresince kendini daha güçlü hissedebileceğine inanılıyor. Ancak, tabii tüm hastalıkların tedavisinde olduğu gibi, kanser hastalıklarının tedavisinde de karar verecek olan kişi doktordur ve ekinezyayı ya da herhangi bir bitki ve gıdayı kullanmadan önce mutlaka doktora danışmak gerekir.

Ekinezya nasıl hazırlanır?

Aktarlardan bulabileceğiniz ekinezya bitkisini çay olarak tüketebilirsiniz. Bir çay kaşığı bitkiyi bir bardak soğuk suda, su kaynayıncaya kadar bekletin. Ekinezya çayını günde en fazla üç kez içmelisiniz. Her defasında alacağınız çay miktarı da 1 – 4 ml olmalı. Bu çayı, hastalıklardan korunma amaçlı olarak tüketebilirsiniz.

Ekinezyalı kış çayı
Bu çay için adaçayı, Ihlamur yaprağı, ekinezya, kuşburnu, ezilmiş zencefil ve bala (şeker hastaları kullanmamalı) ihtiyacınız var. Önce ıhlamur yaprağı ve kuşburnunu iki dakika kaynatın. Ocağı söndürdükten sonra karışımın içine adaçayı, ekinezya ve zencefil ilave ederek 15 dakika demleyin, sonra da süzün. Ilık hale geldikten sonra içine bal karıştırıp için. (A'dan Z'ye çayını içerek şifa bulabileceğimiz tüm bitkiler, bu bitki çaylarının faydaları pudra.com Şifalı bitki çayları yazısında.)

Ekinezyanın yan etkisi var mıdır?
Evet, vardır. Diğer tüm bitkiler gibi ekinezya da yanlış kullanıldığında yarardan çok zarar verebilir. Ekinezya, bağışıklık baskılayıcı ilaçlarla etkileşime girebileceğinden, bu bitkiyi ilaçlarla birlikte almamalısınız.

Hamileler ile otoimmün hastaları, şeker hastaları, anksiyete, eklem iltihapları, tiroit bezi hastaları, kalojen doku hastalığı (lupus) olanların da bitkiyi kullanmamaları gerekir.

Ekinezya, sadece bitki olarak değil tabletler ve ekstre içeren kapsüller halinde de tüketilebilen bir bitki. Bu tabletleri veya ekstre içeren kapsülleri doktora danışmadan uzun süre kullanmamalısınız. Hekim kontrolünde olmadan preparat kullanımı bazı yan etkilere yol açabileceği için, bu tür destek ürünlere başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER