Botoksun genel olarak, zamanla yüzde oluşan derin veya yeni başlamış mimik kırışıklıklarında, çizgilerde uygulanan cerrahi olmayan bir uygulamadır. Clostridum Botulinum adlı bakteriden üretilen doğal, saflaştırılmış bir proteinin kırışıklığa yol açan kaslara çok ince uçlu bir enjektör iğnesi ile düşük dozlarda verilmesiyle uygulanıyor. Fakat son yıllarda botoks uygulamalarının migren ağrılarına karşı olumlu etkiler gösterdiği görülmüş ve bu nedenle de estetik amacının yanı sıra migren ağrılarını tedavi etmek amacıyla da botoks kullanımı başlamıştır.
Migren için botoks nasıl uygulanıyor?
Migren için botoks kullanımında ağrının başlangıç noktalarına botoks uygulanmakta ve bir hafta içinde migren ağrıların tamamen geçtiği görülmektedir. Altı ay süre sonra aynı işlem tekrarlanmaktadır. Eğer migrenin başlangıç bölgesi alın veya şakaklarda ise klasik botoks uygulaması yapılır ki böylelikle hem şakaklarda ki kırışıklıklar hem de migren ağrıları son bularak bir taşla iki kuş vurulmaktadır. Burada önemli olan nokta uygulamanın uzman hekim tarafından yapılmasıdır.
Eğer migrenin başlangıç noktası kafanın yan veya arka bölgelerinde ise botoks uygulaması bu bölgelere yapılmaktadır, altı ayda bir 2-3 uygulamadan sonra migren ağrıları tamamen geçmektedir.