18.10.2017

Doğru nefes almayı öğrenin

Gerçek nefes yaşamın kaynağıyla doğrudan temas kurmak anlamına geliyor. Pudra.com ile doğru nefes alıp almadığınızı öğrenebilirsiniz.

İZLE: GÜNE İYİ BAŞLATAN NEFES EGZERSİZİ👇 
Bütünsel Sağlık ve Ayurvedik Yaşam Danışmanı Ebru Şinik, gerçek nefesin, yaşamın kaynağıyla doğrudan temas kurmak olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Sadece doğru nefes alıp vererek sağlık ve neşeye yeniden kavuşmak mümkün, üstelik doğru nefes alıp vermek sadece bedenimizi değil, bilincimizi de dengesine kavuşturacaktır.” Peki biz doğru nefes almayı biliyor muyuz?

Doğru nefes almayı öğrenin
 
Doğru nefes almak, diyafram kasını çalıştırarak mümkün. Ebru Şinik, nefes alıp verirken diyafram kasının kullanılıp kullanılmadığını basit bir testle kontrol edebileceğimizi söylüyor.
 
Diyafram testi
  • Omurganız dik olacak şekilde oturun. Dizkapağınız ve kalçanız aynı hizada olmalı. Eğer dik durmadığınızı hissediyorsanız ayağınızın altına bir yükselti koyabilirsiniz.
  • Dik bir şekilde dururken, bir elinizi karnınıza koyun. Avuçlarınızda karnınızı hissedin.
  • Nefes alın ve nefes verin. Bu sırada karnınız inip kalkıyorsa, doğru nefes alıyorsunuz demektir.
  • Ancak sadece göğsünüz inip kalkıyorsa, nefes alırken diyafram kasınızı çalıştırmıyorsunuz demektir.
  • Bu aynı zamanda sadece üst solunum ile nefes aldığınız anlamına gelir.
 
Diyafram nefesi
  • Ağzınızı kapatın.
  • İki burun deliğinizden basit bir şekilde nefes alın. Çok derin olması için çabalamayın. Ne kadar ihtiyacınız varsa, o kadar çekin.
  • Nefes alırken havanın öncelikle karnınızda biriktiğine emin olsun. Eğer derin nefes alıyorsanız, daha sonra göğsünüz de şişmeye başlayacaktır. Ancak unutmayın, önce karın şişmeli. Böylece diyaframınızı çalıştırmış olursunuz.
  • Nefes verirken yine burnunuzdan verin. Nefesi tamamen verdiğinize emin olun. İçinizdeki hava tamamen boşalmalı ve karnınız içe çekilmeli.
  • Nefes egzersizlerini zaman içinde sayarak geliştirebilirsiniz. Daha uzun sürede nefes alıp vermek diyaframınızın da daha iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.

Konuyla ilgili haberler

Basit diyafram nefesi nasıl alınır?
Sadece doğru nefes alıp vererek sağlık ve neşeye ulaşmak mümkün. Basit diyafram nefesi egzersizlerini Pudra.com'da bulabilirsiniz.

Neden doğru nefes almalıyız?
Doğru nefes nasıl alınır? Doğru nefes almanın vücuda faydası nedir? Nefes terapisi ne işe yarar? Soruları, nefes terapisti Figen Dolanay Pudra.com için yanıtlıyor…

Transformal nefes terapisi nedir?
Stresi azaltan; öfke, korku, tedirginlik, suçluluk ve üzüntü gibi duyguları dönüştüren "transformal nefes terapisi" nedir, nasıl öğrenilebilir? Saba Deniz, transformal nefes eğitmeni Sibel Kavunoğlu'na sordu.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER