Hayatın gün içinde değişen ritmine göre kalp atışlarımız hızlanır ve yavaşlar, buna bağlı olarak vücut ısımız sürekli değişir. Vücudumuzdaki bu ısı değişikliği hangi mevsimde olursak olalım, günün her anında terleme ile sonuçlanır. Toplu taşıma araçlarında, spor yaparken, ofiste, iş yoğunluğunda, heyecanlanınca, stresli anlarımızda, hatta acılı bir yemek yerken bile terleriz. Vücudun normal bir reaksiyonu olan terleme, önlem alınmadığı durumda ter kokusu ile sonuçlanıyor.
Ter kokusunun nedeni düzenli duş almamak ve deodorant kullanmamak Araştırmaya katılanlara göre, rahatsız edici ter kokusunun ilk nedeni %60 ile düzenli duş almamak, %46 ile deodorant kullanmamak, %27 ile ise karşılıklı saygı eksikliği olarak belirtiliyor. Bulunulan yerde ter kokusu varsa ilk yapılan hareket %53 ile o ortamı terketmek. %39 cam açıyor, %20 ortama parfüm sıkıyor, yoğunluğu kadınlardan oluşan %17 ise koku almamak için burnunu kapatıyor.
Terleme nasıl engellenir?
Terleme doğaldır ama aşırı terleme, baş edilmesi gereken bir sorundur. Peki aşırı terleme nasıl tedavi edilir? Terlemeye karşı ne yapmak gerekir? Doç. Dr. Gonca Gökdemir Pudra.com’a açıklıyor. Haberi okumak için kırmızı yazıya tıklayın.
Asla ter kokmam diyenlerin oranı %58 Araştırmaya katılan kişilerin %58’i hiçbir zaman ter kokmadığını, çünkü buna dikkat ettiklerini söylüyor. Sadece spor yaptığımda ter kokarım diyenlerin oranı %14. 10 kişiden 7’si bazı insanların “ne yaparsam yapayım ter kokuyorum, tenim böyle kokuyor” söylemini bahane olarak değerlendiriyor. Araştırmaya göre AB SES grubunun spor yapma oranı C1C2’ye kıyasla daha yüksek. C1C2 SES grubu gerek duymadığı için deodorant kullanmadığını söylüyor.
Erkekler ter kokusu bahanesiyle sevgilisini terketmeye kadınlardan daha yatkın
Erkeklerin %57’si, kadınların %43’ü deodorant kullanmadığını söylerken, “Sevgiliniz ter koktuğu için ilişkinizi bitirir misiniz?” sorusuna erkeklerin “evet” deme oranı kadınlardan 2 kat daha yüksek. Deodorant kullanma oranı daha düşük olduğu halde erkekler ilişkilerini bitirmeye kadınlardan daha yatkınlar.
Koltuk altı bakımı nasıl yapılır?
Epilasyondan, epilasyon sonrası kızarıklığa; ter kokusundan, cilt rengi koyulaşmasına kadar koltuk altı bakımı ile ilgili bilmeniz gereken her şey bu yazıda... Haberi okumak için kırmızı yazıya tıklayın.
Ter kokusuna karşı çözüm ne olmalı?
Araştırmada yakın arkadaşınız ter koksa ne yaparsınız? sorusuna yoğunlukla 45-55 yaş arası %62 “dostane bir şekilde uyarmak” diye cevap verirken, %34 sessizliğini bozmuyor. Katılımcılar, ter kokusu için ilk çözümün %52 ile “kişisel bakım konusunda bilgilenmek” olduğunu söylerken, “deodorantı kişisel bakım rutinine sokmak” önerisi ise %36 ile 2. sırada yer alıyor.
Deodorant kullanarak hareket özgürlüğü sağlayabilirsiniz
Günlük hayatın koşuşturması içerisinde, duşun sadece 3 saat süren etkisi geçse bile Rexona, ter kokusu önleyici anti-perspirant formülüyle 48 saate kadar koruma sağlıyor. Ferahlık etkisi gün boyunca sürüyor.
İlgili haberlerimiz:
Aşırı terleme nedenleri ve tedavisi
Aşırı terleme ve terlemenin durmadığı durumları görmezden gelmeyin, "dönemseldir" deyip geçmeyin. Terleme nedenleri ve tedavi yöntemleri Pudra.com'da.
Terleme hastalık belirtisi olabilir!
Dikkat dikkat! terleme bir hastalık değil bir belirti olabilir. İşte terlemenin türleri, belirtebileceği hastalıklar ve tedavi yöntemleri...
Aşırı terlemeyi önleyen doğal yöntemler
Aşırı terliyorsanız yaz boyunca kendinizi rahatsız hissetmeniz çok normal. Pudra.com'un önerdiği doğal çözümlerle aşırı terleme sorunundan kurtulabilirsiniz.