@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.06.2017

Bu meyve ve sebzeler birbirini çürütüyor!

Bazı meyveler salgıladıkları gazlar nedeniyle diğer sebze ve meyvelerin çürümesine sebep oluyor. Hangi meyveler ayrı saklanmalı? Pudra.com araştırdı.

Buzdolabınızdan ne sıklıkla çürümüş meyve atıyorsunuz? Çok sık mı? Bu gıda israfını engellemek için öncelikle meyveleri doğru muhafaza etmeyi öğrenmelisiniz. Tüm meyveler birlikte buzdolabına yerleştirilemeyeceği gibi meyve ve sebzeleri de birbirinden uzak tutmakta fayda var. Çünkü bazı meyveler olgunlaşma hormonu olarak da bilinen etilin gazını salgılıyor. Bazı meyve ve sebzeler ise bu gaza karşı hassas olabiliyor ve bu gazı salgılayan meyvelerle birlikte saklanırlarsa olması gerekenden daha çabuk çürüyorlar. Yani gazı salgılayanlarla gaza karşı hassas olanları ne kadar birbirinden uzak tutarsak o kadar meyvelerin ömürlerini uzatabiliyoruz. 

Bu meyveleri beraber muhafaza etmeyin!

İlgili yazımız: Tarım ilaçları en çok hangi meyve ve sebzelerde bulunuyor?​
 
sebze

Etilin salgılayan meyveler

Elma, kayısı, üzüm, şeftali, nektar, kavun, incir başlıca etilin gazı salgılayan meyveler. Bu meyveleri buzdolabına yerleştirmeden önce buzdolabı poşetine veya hava alabilecek kaplara yerleştirmekte fayda var. Böylece hem meyvelerin aromalarının ve tatlarının karışmasına hem de diğer meyve ve sebzelerin gaza maruz kalmasına engel olabilirsiniz. Yiyecekleri buzdolabına nasıl yerleştirmeli? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
 

Etiline karşı hassas meyveler

Avokado, muz, armut, erik ve domates özellikle etiline karşı hassaslar.
 

Sebzeler nasıl saklanmalı?

Sebzelerin büyük bir çoğunluğu etiline karşı hassas. Sebzelerin meyvelerden farklı bir bölümde saklanmaları daha uzun süre tazeliklerini korumalarını sağlayabilir. Taze soğan ve patates etilin salgıladığı için bunları da yerleştirirken ayrı olmalarına dikkat edilmeli. Buzdolabına yerleştirirken yeşil yapraklı sebzeleri ve yeşil salataları bir arada muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca brokoli, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, havuç, salatalık, taze fasulye, kale ve ıspanak gibi sebzeler etiline karşı duyarlı olduğu için mümkün olduğunca meyvelerden uzak tutulmalarında fayda var.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Ekmek neden buzdolabına konulmaz?
Eğer ekmeği buzdolabında tutanlardansanız bu yazıyı okuduktan sonra fikriniz değişebilir! Pudra.com’da.

Buzdolabında saklanması sakıncalı yiyecekler
Bazı yiyeceklerin ömrünü buzdolabında saklayarak uzatabiliyoruz. Ama soğukta bekletilmeye uygun olmayan yiyecekler de var. Hepsi Pudra.com’da...

Buzlukta saklayabileceğinizi bilmediğiniz 15 yiyecek
Her mevsim bulunmayan yiyecekleri saklamanın hem de zamandan kazanmanın en kolay yolu dondurmak. Dondurucuda saklayabileceğiniz yiyecekler Pudra.com'da.

Yumurtayı buzdolabına koymak yanlış mı?
Yumurtayı buzdolabında mı yoksa oda sıcaklığında mı saklamak daha doğru? Yumurta alınırken nelere dikkat edilir? Pudra.com yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER