Yeterli miktarda su içmenin boşaltım ve sindirim sistemi için de son derece faydalı olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, özellikle hazımsızlık çeken kişilerin su tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık toplumumuzda sıklıkla görülen, kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve endişeye neden olan sağlık problemlerinin başında geliyor. Su, vücudu temizleyip güçlendirirken aynı zamanda sindirim sisteminin de rahatlamasını sağlıyor. Bağırsaklarımızın hızlı ya da yavaş çalışmasının önüne geçmek, sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını devam ettirmesini sağlamak için düzenli su alımına dikkat etmeliyiz”
Cilt güzelliği ile su tüketimi arasındaki ilişki
Güzel bir cilt için suyun doğru kaynaktan ve yeterli miktarda alımının önemine vurgu yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, cilt güzelliği ile su tüketimi arasındaki ilişkiyi şu şekilde açıklıyor:
“Vücudumuzun yüzde 60’ını oluşturan su, hayatımızın temel kaynağı. Bu sebeple sağlıklı bir yaşam ve güzel bir cilt için öncelikle suyu gerektiği ölçüde tüketmeli ve bu konuda özenli seçimler yapmalıyız. %100 doğal kaynak sularından ihtiyacımıza yönelik seçimlerde bulunmalı, özellikle pH değeri 7.4’ün üzerinde olan alkali suları tercih etmeliyiz. Su başlı başına şifadır fakat bazı ilavelerle daha da faydalı hale getirilebilir."
Cilt sağlığını ve elastikiyetini destekleyen Tip 1 ve Tip 3 kolajen içeriği sayesinde sarkma ve kırışıkların önlenmesine yardımcı olan fonksiyonel içecekler, bu anlamda bize ekstra fayda sağlar” dedi.
İlgili haberlerimiz:
Neden su içmemiz gerekiyor?
Su içmenin reflüden kilo kontrolüne, baş ağrısından stresi azaltmaya kadar sayısız faydası var. Yetersiz su içmek ise hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Su içmenin 6 zevkli yolu
Yaşam kaynağımız olan suyu içmenin zevkli yolları Pudra.com'da.
Daha fazla su içmeyi kolaylaştıracak öneriler
‘Su içemeyenler’ grubuna dahilseniz gelin Pudra.com’un su içmeyi kolaylaştıran önerilerine göz atın.
Hazımsızlık için öneriler
Hazımsızlık (dispepsi) neden olur? Belirtileri nelerdir? Hangi ilaçlar ve hastalıklar hazımsızlık yapar? Hazımsızlığı önlemek için neler yapabiliriz? Sorularımızın yanıtını Dr. Hasan İnsel veriyor...