@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.01.2016

Yeni diyet trendi: Günde sadece 2 öğün yemek

Şu sıralar kilo vermek isteyenlerin arasında yeni bir trend var: Günde 2 öğünle beslenmek. Pudra.com bu trendi mercek altına aldı.

Şu sıralar kilo vermek isteyenler arasında yeni bir trend var: Günde sadece iki öğün yiyerek zayıflamak. Amerika’da bu beslenme biçimi şu anda çok yaygınlaşmaya başladı ve bazı ünlü doktorlar da bu akıma destek veriyor. Dr. Mercola, günde 3 öğün ve ara öğünlerle beslenmenin aslında sağlıklı olmadığını iddia ediyor. Mercola’ya göre atalarımız istedikleri her an yemeğe ulaşamıyorlardı ve bu yüzden bizim de metabolizmamız uzun süre aç kalmaya göre programlanmıştı. Bu sebeple Mercola, günde 3 öğün düzenli yemenin her ne kadar insülin seviyesini düzenlese de aslında aşırı yemeye sebep olduğunu söylüyor. Ve Dr. Mercola’nın bir iddiası da, aslında obeziteye günde 3 öğün yemek yemenin sebep olduğu yönünde. Güney Kalifornia Üniversitesi’nden Dr. Valter Longo da bu fikrin savunucularından. Dr. Longo, gün içinde ne kadar az yerseniz kendinizi o kadar iyi hissedebileceğinizi söylüyor ve günde 3 öğünün çok fazla olduğunu belirtiyor. Longo, "Günde iki öğün yeme biçimine başladığınızda, ilk başlarda vücudunuz bunu garipseyecek ve insülin seviyeniz düzensiz hale gelecek, kan şekeriniz düşecek. Fakat bir veya iki ay sonra yalnızca öğlen ve akşam saatinde acıkmak yerine tüm gün açlık hissi içinde olacaksınız. Böylece bu yeni yeme şekline alışacaksınız. Ben uzun süredir insanlara kahvaltıyı atlamalarını ve iki öğün arasında da mutlaka 8 saat aç kalmalarını öneriyorum. Bazı insanlar kahvaltısız yapamıyor olsa da günün ilk öğününü öğlen yemelerini öneriyorum." diyor. Bunlar tüm bildiğimiz beslenme alışkanlıklarını değiştirecek iddialar. Çoğu zaman beslenme uzmanlarından sık sık ve azar azar yememiz gerektiğini duyuyoruz. Peki, günde sadece iki öğün yiyeceksek, bu hangi ikisi olmalı?

Günde sadece iki öğün yiyerek zayıflayabilir misiniz?
 

Sadece kahvaltı veya akşam yemeğini tercih edin, ama ikisini birden değil...

Dr. Mercola, bunu yaşam tarzınıza göre kendiniz belirlemeniz gerektiğini söylüyor. Fakat bu iki öğünü seçerken aynı anda kahvaltı ve akşam yemeği olmamalı. Ya kahvaltı-öğlen yemeği olarak ya da öğlen yemeği-akşam yemeği olarak beslenmelisiniz diyor. Dr. Mercola, bu öğün seçimi sırasından yatmadan en az 3 saat evvel yemeyi durdurmanız gerektiğinin de altını çiziyor ve ekliyor: "Bu şekilde günde 8 saat aç kalmak etkili biçimde kilo vermenize yardımcı olurken birçok hastalığı da önlüyor."
diyet
 

"Günde 2 kere beslenmenin artıdan çok eksileri var"

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Medicana International İstanbul’dan Uzman Diyetisyen Mehmet Mahmut Ünal ise, günde 2 kere beslenmeyi kesinlikle tavsiye etmediklerini, artılarından çok eksilerinin olduğunu belirtiyor. Ünal, aşırı aç kaldıktan sonra kan şekerinin düşmesi ile beraber aşırı karbonhidratlı ve tatlı yiyeceklere yönelebileceğimizi ve bunun da son derece hatalı bir beslenme biçimi olduğunu söylüyor ve şunun altını çiziyor: "Olması gereken günde 3 ana öğün ve 3 ara öğün şeklinde beslenmektir. Günde 2 öğün beslenme kısa vadede kilo vermeye yardımcı olabilir. Fakat metabolizma yavaşladığı takdirde uzun vadede 6 öğün beslenen kişilerin toplamda 2 öğün beslenen kişilere göre daha fazla ve hedefe ulaşmada zorlanmadan kilo vereceği kesin." Ünal, günde sadece iki kez beslenmenin metabolizma hızını yavaşlatacağı için kilo vermeyi de bir o kadar zorlaştıracağını söylüyor. Ayrıca, akşam yemeğini ne kadar erken yersem o kadar sağlıklı düşüncesi de hatalı. Saat 15:30-16:00 sularında ikindi ara öğünü yapıldıktan sonra 18:00-19:00 sularında tüketilen akşam yemeği daha sağlıklı. (Yemek için en doğru saatler başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

"Diyet kişiye özeldir"

Uzman Diyetisyen Mehmet Mahmut Ünal son olarak şu önemli bilgileri ekliyor: "Unutmayalım ki diyet kişiye özeldir. Olması gereken, elimizden geliyor ise günde 6 öğün beslenmedir. Yoğun iş koşulları ve koşuşturma gereği günde daha az beslenen kişiler diyetisyen kontrolünde oluşturulan diyet listesi ile yaşamına devam etmeli. Medyada çıkan trend haberlere umursamadan hedeflenen kiloya ulaşmalıdır. Günde 2 kez beslenen kişilere göre daha kolay bir şekilde hedefe ulaşacaksınız."

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kahvaltıdan sonra hemen acıkıyor musunuz?
Kahvaltıdan hemen bir saat sonra mideniz guruldamaya mı başlıyor? Bu konuda yalnız değilsiniz. Peki bu neden oluyor?

​Hangi yiyecekleri çiğ yemek daha sağlıklı?
Hangi yiyecekler pişirilince besin değerlerini kaybediyor? Çiğ tüketilmesi gereken besinler hangileri? Pudra.com araştırdı.

​Kilo almanızın nedeni D vitamini eksikliği mi?
D vitamini eksikliği kilo almanızın nedeni olabilir mi? D vitamini en çok hangi besinlerde bulunuyor? Pudra.com uzmanlara sordu ve D vitaminini araştırdı.

​Zayıflamak istiyorsanız karnabahar yiyin!
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, kilo almaya yatkın bünyesi olanların haftada 3 gün karnabahar yemesini öneriyor. İşte karnabaharın mucizevi etkileri!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER