Ezekiel ekmeğin besin değerleri
Ortalama bir dilim ezekiel ekmekte bulunan besin değerleri şunlar:- 80 kalori
- 4 gram protein
- 3 gram lif
- %8 B1 Vitamini
- %8 fosfor
- %6 magnezyum
- %6 niyasin
Ezekiel ekmek neden faydalı?
Ezekiel ekmek oldukça düşük glisemik indekse sahip. Glisemik indeks, yediğimiz karbonhidratların ne kadar sürede kırılarak şekere dönüştüğünü ifade ediyor. Yani, yüksek glisemik indeks, karbonhidratlı bir yiyeceği yedikten çok kısa süre sonra acıkıp tekrar bir şeyler yeme ihtiyacı hissetmeniz anlamına geliyor. Fakat tıpkı ezekiel ekmekte olduğu gibi düşük glisemik indeks, karbonhidratların yavaşça parçalanmasını sağlıyor. Eğer sabah kahvaltılarında ezekiel ekmek yerseniz, öncelikle kan şekeriniz hızla değil yavaş yavaş yükselir ve şeker uzun süre kanınızda kalacağı için çok uzun süre acıkmayabilirsiniz. Bu da sizi gereksiz kalorili ekstra yiyeceklerden uzak tutacaktır. İçerdiği fosfor ve vitaminlerin yanı sıra ezekiel ekmeği sağlıklı yapan en önemli özelliği bu. (Dilara Koçak'tan Glisemik İndeks diyeti başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)Ezekiel ekmek nasıl saklanmalı?
Eğer ezekiel ekmeği hemen tüketmeyecekseniz buzluğa koymak en iyi yöntem. Ezekiel ekmeği buzlukta tutup, yiyeceğiniz zaman dilediğiniz kadarını tost makinesinde ısıtabilirsiniz. Ekmek buzdolabına konulmalı mı yoksa konulmamalı mı? diyorsanız, daha önce yayınladığınız Ekmek neden buzdolabına konulmaz? başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Ekmek ne kadar yenmeli?
Ekmek yemekten kendimizi alamıyoruz. Ama ekmek yemezsek sağlığımıza bir zararı olur mu? Günde en fazla kaç dilim ekmek yemeliyiz?
Diyette ekmek ve makarna yenir mi?
Ölçülü olarak yendiğinde ekmek ve makarna şişmanlatmaz. Ancak ekmeğin türü ve makarnayı pişirme şekli önemli…
Kakaolu ekmek mi kepek ekmeği mi?
Kepek ekmeği yediğimizi düşünürken kakao eklenmiş ekmek yiyor olabiliriz. Peki, kepek ekmeğinin içerisinde kakao olduğunu nasıl anlayabiliriz? Dr. Ayça Kaya Pudra.com'da açıklıyor.
Karbonhidrat bağımlılığından nasıl kurtuluruz?
Ekmek, patates, pirinç, makarna... Bunları daha az yemek için uygulayabileceğimiz 7 basit yöntem…